29 12
發新話題

大埔放飛機地方

大埔放飛機地方

請問大埔仲有無地區可以放飛機

我都好想知~~~~~~

大機?細機? 我都住大埔^^
Hi...^^

引用:
原帖由 nickleeqq 於 2013-2-15 03:15 發表
請問大埔仲有無地區可以放飛機
飛什麼機先?

聽人講大埔工業村果度有空地放機,不過我未去過,
吐路港科學園對面都有塊空地,之前我都去過果度飛
Hi...^^

引用:
原帖由 cityboyhk 於 2013-2-17 20:07 發表
聽人講大埔工業村果度有空地放機,不過我未去過,
吐路港科學園對面都有塊空地,之前我都去過果度飛
大埔工業村果塊地已經無得玩啦, 已經開始有工程人員成日係到測量呢

大埔工業村??? , 之前晚上在ATV 對面 Car park  飛

科學園對面?師兄可否詳细一點~

飛機玩唔玩到ar?

回復 8# 的帖子

果度俾警察排了幾條橫額,寫住唔俾玩模型飛機wor.

引用:
原帖由 yatshing24 於 2013-2-18 21:47 發表

飛機玩唔玩到ar?
直升機仲可以偷下雞, 飛機實死得
出面就係吐露港公路, 兩邊係中大building..

我係google 地圖睇~
係咪圍左板個大地盤丫?

引用:
原帖由 yatshing24 於 2013-2-18 21:47 發表

飛機玩唔玩到ar?
我係兩個幾月前飛都入到去,依家真係唔知道,錄影左片,你可以睇下場地^^

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Hi...^^

引用:
原帖由 cityboyhk 於 2013-2-17 17:31 發表
大機?細機? 我都住大埔^^
細cessna 182

引用:
原帖由 nickleeqq 於 2013-2-24 04:39 發表

細cessna 182
如果係果隻7x CM翼展既cessna 182 , 起碼都要足球場咁大先緊緊玩到呢, 大埔可以係大美的龍尾灘放機, 但要飛出海面
另外工業村舊巴士廠塊地假日重有師兄係到玩, 但果到就來開工, 要玩就快d

where is 舊巴士廠塊地????

回復 15# 的帖子

google 地圖手尋 (大華街)

大埔工業村
http://youtu.be/GyuMs_MeueM

我都係停機坪果到放嫁,不過好怕飛左入人地果到

我好得閒,是新手有時間約一齊放机.四軸机比較穩定,我裝了GPS自動返行和定点飛行,再加5.8G FPV 就信心大了.

一齊放 at tai po

29 12
發新話題